QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

«Жінки відновлюють Україну»: в Олександрії відбувся спеціальний тренінг

23 квітня відбувся тренінг «Жінки і дівчата: війна та відновлення. Прозорість та підзвітність влади під час війни: досвід та помилки». Навчання пройшло в рамках проєкту для Полтавської та Кіровоградської областей «Жінки відновлюють Україну» у співпраці Олександрійської міської ради з ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» за підтримки «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні.

У тренінгу взяли участь секретар міської ради Вікторія Косяк, депутатки міської ради, представниці органів місцевого самоврядування, бюджетної сфери міста, молодь, щоб поговорити про роль сучасної жінки в реаліях сьогодення, її місце у відновленні України після Перемоги. Модератором заходу виступила голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» Оксана Гуйда.

– Жінкам вдалося подолати багато стереотипів і підлаштуватися під ті жорсткі умови, які диктує війна. Сьогодні жінки на фронті й поряд з чоловіками виконують бойові завдання: вони в окопах, на передовій, зі зброєю в руках. Вони продовжують реалізовувати себе і вдома, і в професійній діяльності. Працюють в політичній сфері й у громадському секторі. І вони також потребують підтримки та відновлення, – сказала Вікторія Косяк.

У ході тренінгу учасниці поспілкувалися з психологинею проекту про соціоемоційний стан під час війни і як зберегти себе, гендерні стереотипи і як це впливає на роботу жінок, а  також розглянули основні критерії щодо прозорості і підзвітності влади під час війни.