QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Журналісти поспілкувались із футболістами, які грали на Олімпійських іграх

Головний тренер та три гравці футбольного клубу «Олександрія» повернулися із літніх Олімпійських ігор – 2024, що проходили у Парижі.

20 серпня у Будинку футболу журналісти поспілкувалися зі спортсменами про участь у цьогорічній Олімпіаді. Це вагома подія, адже за всі роки незалежності українська збірна з футболу вперше грала на Олімпійських іграх.

Готував збірну олімпійську команду до футбольного турніру головний тренер ФК «Олександрія» – Руслан Ротань. Помічниками тренера були Євген Баришніков, Сергій Кравченко та Євгеній Гресь.

Футболісти клубу: півзахисник Артем Шулянський, лівий захисник Олександр Мартинюк та воротар Георгій Єрмаков увійшли у складу збірної України.

– Перша участь в олімпійських іграх увійде в історію українського футболу і додасть необхідного досвіду нашим гравцям і тренерам. У підготовці до ігор було найважчим підібрати склад команди та відпрацювати злагодженість, єдність гри. Втім, найбільшою мотивацією стало те, що в Україні сьогодні йде війна, і ми маємо гідно представити нашу державу на високому рівні. Під час міжнародних змагань ми завжди про це нагадуємо світовій спільноті і дякуємо нашим воїнам, що маємо можливість жити та займатися своєю справою, – розповів тренер Руслан Ротань.

Спортсмени поділилися враженнями від футбольних турнірів з різними командами та атмосферою Олімпіади.

– Ми увійшли в історію. Футбол сам диктує свої правила і новинки, які є в європейському футболі. Тому від команд, з якими ми грали, візьмемо для себе щось нове, – підсумовуючи участь в Олімпійських іграх, сказав Руслан Ротань.

Нагадаємо, українська збірна виступала у групі B, де змагалася проти Іраку, Марокко та Аргентини. «Синьо-жовті» обіграли Марокко (2:1), поступилися Іраку (1:2) та Аргентині (0:2). У підсумку збірна України посіла третє місце у своїй групі.