QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Житло отримає ще одна людина зі статусом дитини, позбавленої батьківської опіки

30 листопада відбулося заключне засідання міської тимчасової комісії з питань використання субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Члени комісії поспілкувалися з 23-річною олександрійкою, яка з 2015 року перебувала на обліку з поліпшення житлових умов з правом позачергового отримання житла як особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. Також присутні ознайомилися з документами та висновками відповідних служб.

У результаті обговорення було погоджено рішення про надання дозволу на перерахування коштів зі спеціального рахунку для придбання однокімнатної квартири загальною площею 31 кв. м за рахунок державної субвенції. Грошова компенсація від держави при цьому складатиме близько 383 тисяч гривень, що становить майже 100 % від ринкової вартості житла.

Реєстрація права власності відбудеться у найближчі дні, одразу після того, як кошти зайдуть на рахунки продавця житла.

Це остання людина з числа тих, хто отримав кошти державної субвенції в 2021 році на придбання житла. Цьогоріч субвенція на зазначений напрямок не виділялася.