QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Змінюємо громаду разом! Запрошуємо усіх жителів громади взяти активну участь у перейменуванні вулиць

ПОВІДОМЛЕННЯ про проведення громадського обговорення з питання перейменування топонімів в Олександрійській територіальній громаді

Обговорення проводиться у відповідності до вимог ст.7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови КМУ від 24.10.2012 № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», рекомендацій Експертної ради Міністерства культури та інформаційної політики з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму, протоколу засідання міської комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки від 05.04.2023 №1, відповідно до розпорядження міського голови від 11 квітня 2023  року № р-47-з, з метою подолання антиукраїнського впливу російської імперської та радянської тоталітарної спадщини у публічному просторі населених пунктів Олександрійської територіальної громади.

Організатор громадського обговорення: Олександрійська міська рада.

Пропозиції на громадське обговорення вносить міська комісія з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки.

Строк проведення громадського обговорення: з 12 квітня по 12 травня 2023 року.

Форми громадського обговорення: електронні консультації, письмові пропозиції (зауваження), збори за місцем проживання (вуличні та квартальні).

Пропозиції   жителів   Олександрійської   територіальної   громади, охочих  долучитися до громадського обговорення, з обґрунтуванням, подаються із зазначенням прізвища, ім’я, по-батькові і адреси особи, яка  їх подає, номера контактного телефону:

  • у письмовій формі – до відділу внутрішньої політики міської ради (Олександрійська міська ради, м. Олександрія, просп. Соборний, 59, каб. 412) чи на поштову адресу: м. Олександрія, просп. Соборний, 59;
  • електронні звернення на електронну адресу: [email protected];
  • протоколи зборів за місцем проживання (вуличні та квартальні), за наявності, – до управління  забезпечення  діяльності  міської  ради (Олександрійська  міська рада, м. Олександрія, просп. Соборний, 59,  каб. 315);
  • юридичні особи подають пропозиції  у письмовій чи електронній формі із зазначенням свого найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції не приймаються та не розглядаються.

Організатор громадського обговорення протягом  14 днів після закінчення строку подання пропозицій узагальнює їх та готує звіт. Пропозиції (зауваження) отримані в ході проведення громадського обговорення оприлюднюються на сайті міської ради.

Отримані пропозиції будуть обговорені на засіданні міської комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки, за результатами якого будуть прийняті відповідні рішення.

Відповідальною особою за проведення громадського обговорення  є керуючий справами виконавчого комітету, голова міської комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки Завалій Сергій Володимирович.

Додаткові консультації з приводу перейменування топонімів можна отримати у відділі внутрішньої політики міської ради – м. Олександрія, просп. Соборний, 59, каб. 412; начальник відділу Писаревський Євген Анатолійович.

Із переліком топонімів, запропонованих до перейменування, можна ознайомитись тут.