QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Змінюються доходи ‒ змінюються розміри житлової субсидії

Кабмін прийняв зміни стосовно проведення перерахунків житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян, повідомляють в головному управлінні Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Відповідно до внесених змін, перерахунок розміру житлових субсидій в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється Пенсійним фондом України в березні на березень ‒ квітень та/або серпні на серпень ‒ вересень у разі зменшення або збільшення середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на понад 50%.

Отже, при проведенні перерахунку за серпень поточного року для розрахунку розміру житлової субсидії враховано доходи членів домогосподарства, з урахуванням яких було розраховано житлову субсидію, за І і ІІ квартали поточного календарного року.

16 серпня після отримання інформації щодо доходів членів домогосподарства за І і ІІ квартали 2024 року було проведено перерахунок житлової субсидії на серпень ‒ вересень.

У Кіровоградській області цей перерахунк проведено для 2 376 домогосподарств, що складає 5,4 % від загальної кількості домогосподарств, які були відібрані для проведення перерахунку. Решта домогосподарств продовжує отримувати виплату коштів у розмірі раніше призначеної/перерахованої житлової субсидії