QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Бібліотеки Олександрійської міської ЦБС отримали перемогу у конкурсі проєктів соціальної дії (ПСД) за Програмою Британської ради «Активні громадяни».
Два бібліотечні проєкти було підтримано в рамках конкурсу, що оголошувався у листопаді 2020 року. Це проєкти: «Карантин без стресу: психолог-time» (Бібліотека-філія №8 для юнацтва) та «Бібліоняня онлайн» (Центральна міська бібліотека для дітей
ім. Ю. Гагаріна).
Проєкт «Карантин без стресу»: психолог-time»: цикл відео-консультацій та порад від спеціалістів, які вкрай необхідні членам нашої громади в період пандемії COVID-19. Вони націлені на покращення психологічного стану олександрійців, створення комфортної та позитивної атмосфери в період карантину.
«БІБЛІОНЯНЯ online» – це культурний, доступний і якісний онлайн-продукт для дітей та їх батьків. Особлива увага планується приділити роботі з дітьми, що мають обмежені можливості здоров’я та соціально-незахищені. Онлайн-заходи проекту: театралізовані читання, вистави сімейного театру тіней, лялькові вистави, пет-терапія; організація майстер-класів, інтелектуальних ігор, вікторин, виставок творчих робіт, онлайн занять Робоклубу та Code Club – сприятимуть створенню умов для позашкільного навчання дітей, здорового і змістовного відпочинку, забезпечать розвиток творчих, інтелектуальних навичок дітей та їх здатності до самореалізації.
Деякі заходи проєктів вже проходять в бібліотеках міста, а з січня-по травень
2021 року продовжиться реалізація проєктів згідно планів. Британська Рада профінансує заходи в січні 2021 року в розмірі 15 тис.грн на один проєкт.
Анонси заходів та подій будуть розміщені на сайті Олександрійської міської ЦБС, сторінках бібліотек у Фейсбуці, на каналі в Ютуб та Інстаграм.
Чекаємо на зустріч з олександрійцями онлайн!