QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

З нагоди святкування в Україні 14 жовтня в Олександрійському міському музейному центрі ім. Худякової А.Ф. відбулося проведення низки цікавих та пізнавальних заходів.
Для вихованців ДНЗ №25 було проведено тематичні екскурсії на тему «Україна – земля козаків». Під гаслом «Козацькому роду – нема переводу» пройшли ігрові квести для учнів
4-х класів НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №9 спеціалізована школа». Метою квестів було ознайомити школярів з періодом козаччини в історії України, козацькими звичаями та традиціями, побутом, заповідями.
До Дня українського козацтва для учнів 4-7 класів НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 спеціалізована школа» були проведені екскурсії «Від козацьких хуторів до міста Олександрії», «Усиківка, Бечея, Олександрія».
14 жовтня 2021 року для жителів міста відбулася пішохідна мандрівка «Від козацьких хуторів до міста Олександрії», яка розпочалася від нової алеї парку імені Шевченка. Впродовж подорожі екскурсанти мали змогу не тільки познайомитися з основними віхами історії заснування міста, а також порівняти топоніми ХVІІІ-ХІХ століття з сучасністю, завдячуючи картам, планам міста, копіям світлин та фото-листівок початку ХХ століття.
Про історію становлення свят, що відзначаються 14 жовтня, а також про формування українських військових традицій учнівська молодь дізнавалася на інформаційно-просвітницькому заході «Сила нескорених», який відбувся за участі військовослужбовців, ветеранів АТО/ООС та громадських організацій міста. Під час заходу відбулася також презентація чергової серії відео-некролога «Він загинув за Україну» власного проекту інформаційного ресурсу «В об’єктиві» про загиблого учасника АТО Олександра Козенка.