QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міська влада сприятиме у вирішенні питання безпритульних тварин

Одним із напрямків діяльності міської влади у сфері санітарного утримання міста є зменшення на вулицях бездомних тварин та їх утримання. У 2018-2020 роках діяла міська Програма регулювання чисельності безпритульних тварин, яка базувалася на ідеї біостерилізації.
Основний виконавець програми – Олександрійська міська громадська організація захисту тварин «Друг». Вона розпочала свою роботу в 2009 році, після чого заснувала Притулок для тварин, який діє на постійній основі. Тут працюють на громадських засадах 15 волонтерів. Загальна річна потреба в коштах для виконання завдань – 420 тис.грн. Сьогодні в притулку утримується 530 котів та собак. Всі вони отримують харчування та медичний супровід.
Міська рада не стоїть осторонь фінансової та матеріальної підтримки ГО «Друг». Минулого року для підтримки діяльності громадської організації конкурсна комісія виділила 210 тис.грн. Також громадській організації допомагають небайдужі люди, волонтери, благодійні організації та фонди.
За інформацією першого заступника міського голови Юрія Гугленка, питання щодо фінансової підтримки ГО «Друг» буде розглядатись комісією у березні поточного року. Громадська організація подала документи на отримання у рамках підтримки громадських організацій з міського бюджету 250 тис. грн на харчування, стерилізацію і лікування тварин.
Крім того, відповідно до програми з благоустрою міста передбачені заходи щодо регулювання чисельності безпритульних тварин, і відповідно, фінансування на їх реалізацію.