QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрія вже готується до наступного опалювального сезону

В Олександрії закінчився опалювальний сезон, який з економічного погляду був досить непростий як для населення, так і для КП «Теплокомуненерго», адже останнє має 60 млн грн заборгованості перед ГК «Нафтогаз Україна» лише за цей сезон. Борг населення перед підприємством становить близько 117 млн грн.
Коментуючи ситуацію на засіданні виконкому, яке відбулося сьогодні, 15 квітня, міський голова Сергій Кузьменко зазначив: «Нам доводилося приймати управлінські рішення для того, щоб цей опалювальний сезон був успішний».
Тож протягом цього періоду з бюджетів різних рівнів додатково залучили майже 13 млн грн для часткового погашення боргів комунального підприємства: по 6 млн грн отримали ПрАТ «Кіровоградобленерго» і ВАТ «Кіровоградгаз» та 1 млн грн відправлено на рахунок ОКВП «Дніпро-Кіровоград». Ці кроки були здійснені для того, щоби підтримати комунальне підприємство й не спричинити колапсу під час опалювального сезону.
Більш того, Сергій Кузьменко дав доручення відповідальним підрозділам розпочати підготовку до наступного періоду теплопостачання. За його словами, у першу чергу, необхідно завершити роботу з реструктуризації боргів КП «Теплокомуненерго», аби з ручного управління перейти до планової роботи цього стратегічно важливого для нашого міста підприємства. Зрозуміло, що увагу треба зосередити не лише на фінансах, а й на підготовці тепломережі, яку потрібно оглянути, відремонтувати й налагодити до настання холодів. «Це зробить наступний опалювальний сезон стабільним і спокійним» – підсумував вищесказане міський голова.