QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Позитивний результат взаємодії малого бізнесу та Олександрійської міської ради

З метою реалізації Загальнодержавної та регіональної програм, рішенням міської ради від 24.12.2020 № 31 була затверджена Програма розвитку малого та середнього підприємництва Олександрійської територіальної громади на 2021-2025 роки, основним заходом якої є надання безвідсоткової фінансової допомоги на придбання обладнання та створення нових робочих місць. Програма не передбачає фінансування стартапів або поповнення обігових коштів новоствореного бізнесу.
З початку 2021 року в МФПП була надана детальна консультація 8 зацікавленим особам щодо отримання фінансової допомоги з місцевого бюджету, але у 5 осіб був відсутній статус підприємця, а у 3 осіб відсутнє заставне майно та бажання створювати нові робочі місця. Тому за 10 місяців 2021 року через МФПП фінансова допомога для впровадження бізнес-проектів підприємців не виділялася.
27.10.2021 до МФПП надійшла заява ФОП Петрушевського Ю.Ю. щодо надання допомоги у розробці бізнес-плану з метою отримання безвідсоткової фінансової допомоги на зворотній основі з місцевого бюджету; проект розроблений в МФПП у листопаді 2021 року. ФОП Петрушевський Ю.Ю. займається медичною практикою з 1995 року та є керівником Лікувально – діагностичного центру «Добродія». Пріоритетний напрямок розвитку малого бізнесу – впровадження сучасних технологій.
Мета проекту – створення 2 нових робочих місць, надання якісних та сучасних медичних послуг по реабілітації м’язово-скелетної системи населенню Олександрійської територіальної громади.
Суть проекту – придбання сучасного апарату ударно-хвильової терапії BTL-6000 SWT POWER (основна область застосування – ортопедія, реабілітація, спортивна медицина, урологія). Застосування даного апарату – це неінвазивне рішення для зняття болю, спричиненого травмами м’язово-скелетної системи, особливо болю в плечовому суглобі, ахиловому сухожиллі, паховій області, колінному сухожиллі, при проблемах з «тенісним ліктем» і «коліном пригуна», п’яточною шпорою і т.д. Також апарат розчиняє скам’янілі фібропласти, стимулює вироблення колагену, знижує м’язову напругу та несе анальгетичний ефект. В медичному кабінеті ударно-хвильової терапії будуть працювати 2 працівники, а саме: 1 лікар ортопед-травматолог та 1 медсестра.
Для здійснення діяльності фізична особа – підприємець має власне виробниче приміщення за адресою: 28000, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. 6-го Грудня, буд. 38, Лікувально – діагностичний центр «Добродія», а також власну свердловину для забезпечення водопостачання. Виробниче приміщення облаштоване власною котельнею, яка опалюється дровами. Підприємець має заставне нерухоме майно – власну чотирикімнатну квартиру.
Відповідно до протоколу засідання Наглядової ради МФПП №1 від 09.11.2021, ФОП Петрушевському Ю.Ю. для впровадження проекту «Придбання сучасного апарату ударно-хвильової терапії для надання медичних послуг» з місцевого бюджету 22.11.2021 були виділені кошти безвідсоткової фінансової допомоги на зворотній основі у обсязі 350,0 тис. грн. з терміном повернення – 2,5 роки ( 30 місяців).
Річний кошторис витрат по проекту складає 812,3 тис. грн., з них власні кошти підприємця 462,3 тис. грн. Вартість 1-ї медичної послуги ударно-хвильової терапії складає 320 грн./од. (без ПДВ).
В результаті реалізації проекту Лікувально-діагностичний центр «Добродія» набуде статусу багатопрофільного приватного медичного закладу, де будуть надаватися якісні медичні послуги не тільки з діагностики онкозахворювань, діагностики зору, послуги з комп’ютерної томографії та магнітно-резонансної томографії, але і з’явиться можливість проведення складних оперативних втручань, бо в наявності тепер буде перебувати засіб для зняття больового шоку, реабілітації після проведення операційних втручань та для здійснення фізіотерапевтичних маніпуляцій після важких спортивних травм.
Потенційні гарантії для успішної реалізації проекту:
1) даний проект має соціальну складову,бо існує великий попит на такі медичні послуги (зафіксована черга на такі маніпуляції на 7 днів вперед, але пацієнтів направляють до м. Кропивницького та м. Кременчука) ;
2) великий попит забезпечить постійну наявність клієнтів;
3) широкий спектр якісних медичних послуг Лікувально-діагностичного центру «Добродія» забезпечить високий рівень конкурентоспроможності нашого регіону.