QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Про коронавірус, вакцинацію та роботу закладів бюджетної сфери

На засідання міської комісії з ТЕБ та НС, яка відбулася 22 вересня, начальник управління охорони здоров’я Тамара Сакара проінформувала присутніх про стан захворюваності на COVID-19 та перебіг кампанії з імунізації населення в Олександрійській громаді.
Так, станом на сьогодні в місті від коронавірусної інфекції лікується 58 жителів громади, серед яких і двоє дітей. Із них у стаціонарі міської лікарні перебуває 12 пацієнтів, одна людина в тяжкому стані й знаходиться під апаратами ШВЛ. Усі хворі не вакциновані.
Усього з початку року в медичних закладах, підпорядкованих управлінню охорони здоров’я, проліковано 1 909 хворих на COVID-19 (за 2020 рік – 737 пацієнтів), із них 610 хворих було госпіталізовано до інфекційного відділення центральної міської лікарні, 69 осіб померли. У 2020 році ця цифра становила 17 осіб.
На пневмонію наразі хворіє 102 людини, у тому числі й 4 дитини. Серед 54 дорослих, які проходять лікування в стаціонарах міських лікарень, троє потребують кисню і підключені до штучної вентиляції легенів.
Щодо вакцинації населення, то ситуація виглядає наступним чином. Загалом, однією або двома дозами щеплено майже 15,1 тис жителів громади, що становить 18,4% від загальної кількості осіб, які підлягають імунізації від 18 років.
Центр масової вакцинації населення, що працює на базі ПК «Світлопільський» з липня поточного року, відкритий щодня з 9.00 до 15.00. Наразі час роботи Центру продовжено до 19.00. У такому режимі він працюватиме до 3 жовтня включно. Після цього Центр повернеться до звичних годин роботи.
Доступними для щеплення залишаються вакцини Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca.
Також у місті працює дві бригади для проведення роз’яснювальної роботи про вакцинацію, її важливість та ефективність проти різних штамів вірусу COVID-19 серед працівників бюджетної сфери.
«Є вже чітка вимога Уряду, що лише при 80% вакцинованих працівників закладів соціальної сфери зможуть працювати у звичному режимі. Тож сподіваюся, що ми надолужимо ті відсотки, яких бракує» – підсумувала все вищесказане Тамара Сакара.