QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

У місті з’явиться «Олександрійський театр» і пройде вистава-мюзикл для дітей

Депутатам Олександрійської міської ради запропонують перейменувати Міський палац культури на Палац культури «Олександрійський театр». Таке рішення було прийняте на засіданні виконкому сьогодні, 18 березня. Дана необхідність виникла у зв’язку з потребою приведення найменування закладу у відповідність до історичного призначення споруди, в якій розташований зазначений заклад.
Варто нагадати, що будівля Палацу є справжньою культурною перлиною не тільки міста Олександрії, а й Кіровоградської області. Про неї знають навіть за кордоном. Ще в далекому 1889 році у Франції видали серію листівок «Найкращі театральні будівлі світу», де на одній з них був зображений реконструйований будинок нашого театру. На сьогодні будівля закладу оголошена об’єктом культурної спадщини за категорією пам’ятки місцевого значення.
Дане перейменування також дозволить створити яскравий екскурсійний об’єкт, що, у свою чергу, сприятиме розвитку туристичної привабливості нашого міста. Адже будівля розташована в історичній частині Олександрії та є її яскравою локацією. Тому логічно відновити назву «театр», що давно побутує серед містян.
Окрім того, у ході засідання присутні дозволили проведення вистави-мюзиклу для дітей «Аладдін і чарівна лампа», показ якого попередньо запланований в ПК «Світлопільський» на 16 травня.