QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Відбулося останнє у цьому році засідання виконкому

29 грудня відбулося останнє у цьому році засідання виконавчого комітету.
На початку міський голова Сергій Кузьменко привітав присутніх з прийдешнім Новим роком і Різдвом Христовим та побажав усім міцного здоров’я, позитивних емоцій від свят і наснаги, аби у наступному році продовжувати будувати Олександрію нового рівня.
Перейшовши до питань порядку денного, присутні ухвалили ряд рішень, що стосуються дітей, які потрапили у складні життєві обставини. Зокрема, трьом дітям надано статус дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та прийнято рішення про влаштування двох із них до благодійного центру «Джерело життя», а над однією – про встановлення піклування родичів.
Трьох малолітніх дітей, позбавлених батьківського піклування, передали на спільне проживання до прийомної сім’ї Великих. У зв’язку з довлаштуванням нових вихованців, цій родині надали статус дитячого будинку сімейного типу.
Враховуючи рішення сесії про вхід Олександрійської міської ради до складу засновників та прийняття до комунальної власності Центральної районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги, на засіданні було затверджено новий статус відповідних закладів.
У зв’язку зі зміною статутного капіталу, затверджено статути у новій редакції для Центральної міської лікарні, дитячої міської лікарні, міської стоматологічної поліклініки та Центру первинної медико-санітарної допомоги.
Враховуючи рішення про вихід Олександрійської міської ради зі складу засновників ЗНЗ І-ІІІ ступенів№16 (сел. Пантаївки) та про вхід міської ради до складу засновників закладів освіти, виконком затвердив оновлену мережу навчальних закладів, до складу якої входить 17 шкіл, у тому числі Головківська та Ізмайлівська ЗНЗ.
На виконання Закону України «Про публічні закупівлі» кожен заклад повинен самостійно проводити тендерні процедури, тому рішенням виконавчого комітету в усіх школах і садочках введено додаткові посади фахівців із публічних закупівель. З метою посилення фінансової самостійності Головківському ЗНЗ та Ізмайлівським ЗНЗ і ЗДО надано статус розпорядників бюджетних коштів.
У зв’язку зі скороченням тренера в ДЮСШ «Колос», виконком надав дозвіл ДЮСШ№2 з 1 січня 2021 року відкрити відділення дзюдо та ввести до штатного розпису закладу посаду тренера-викладача. Сьогодні це діюча секція на базі колегіуму, у якій тренується близько 35 олександрійських учнів.
Враховуючи зміни адміністративно-територіального устрою, прийнято рішення з 1 січня на базі Міського палацу культури створити відокремлені підрозділи: Головківський, Ізмайлівський сільські будинки культури та Пустельниківський, Піщанобрідський сільські клуби.
Також ухвалено рішення створити у складі міської централізованої бібліотечної системи Головківську, Ізмайлівську та Піщанобрідську бібліотеки-філії.
У зв’язку з кадровими змінами, виконком затвердив поновлений склад надзвичайної протиепізоотичної комісії та комісії з проведення автобусних обстеження маршрутів і перерахунку пасажирів пільгових категорій.