QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

«Діти України» у бібліотеках Олександрії

У лютому бібліотеки Олександрійської громади долучилися до реалізації програми «Діти України» від міжнародної благодійної організації Worldwide Orphans (WWO), яка у травні 2022 року стартувала у Львівській обласній бібліотеці для дітей.

Програма спрямована на допомогу маленьким українцям, як вимушеним переселенцям, так і місцевим.

На Кіровоградщині заходи проводяться в рамках проєкту ГО «Обласний жіночий інформаційний центр» та Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського «Діти України і війна. Кропивницький».

Троє олександрійських бібліотекарів пройшли спеціальне навчання за цією програмою і з лютого місяця розпочали реалізацію проєкту «Діти України  і війна: допоможемо дітям пережити синдром війни» на базі бібліотек-філій №10 та №3 для дітей.

Програма об’єднала 24 дітлахів (2 групи по 12 дітей)  віком 4-6 років у навчанні через гру за методикою Element of Play, Learning Spaces, Music, Storytelling.

Вона передбачає перш за все читання, а також різні майстерки – аплікації, ліплення, малювання;  різноманітні ігрові активності – пісні, танці, руханки – все, що може допомогти дітям адаптуватися та соціалізуватися, працювати самостійно, в парах і в команді. Заняття для дітей проводяться двічі на тиждень.

З липня місяця до реалізації проєкту долучилися і працівники центральної міської бібліотеки для дітей. Вони співпрацюють із вихователями дитячих садочків №№28, 35, 43 та батьками.

На сьогодні бібліотекарі провели  більше 90 навчально-розвивальних занять для 36 малюків (3 групи по 12 дітей).

Грантодавці надали матеріали та обладнання для занять з дітьми, продукти для харчування (перекуси між заняттями).