QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олексій Кравченко: історії олександрійських Майстрів

Олександрія багата на талановитих людей. Свою унікальність вони виражають різними видами творчості, спортивними досягненнями та вчинками. За цей хист люди називають їх майстрами і майстринями. Усі вони обрали Олександрію місцем своєї сили, натхнення і життя.

Продовжуємо знайомства з цими людьми в серії статей «Непересічні таланти: Історії олександрійських Майстрів».

Попередня історія, яка вийшла у переддень Великодня, була присвячена Ірині Михалевич – писанкарці, яка відтворює автентичні розписи на писанках і використовує при цьому лише природні барвники (деталі – https://olexrada.gov.ua/prestsentr/news/113890.html)

Нині наша історія про Олексія Кравченка – тренера Олександрійського ПСК «Захист», вчителя фізичної культури та інструктора з військово-спортивних багатоборств ліцею №10. У свої 36 років він реалізував себе як багаторазовий чемпіон з військово-спортивних багатоборств, отримав визнання як тренер та сам виховав вже нове покоління чемпіонів (відео).

За свої активність та заслуги в 2021 році отримав нагороду щорічного міського конкурсу «Олександрієць року» у номінації «Молодіжний лідер року».

– Спортом почав займатися із вступом до педагогічного коледжу імені Василя Сухомлинського. Мені було 17 років, – розповідає Олексій. – Тут мене і зацікавили військово-спортивні багатоборства. Згодом допомагав із тренуванням молодших вихованців. Десь так поступово поринув у цей спорт не лише як борець, але як і тренер.

Тож головним своїм покликанням Олексій Кравченко вважає тренерство та виховання дітей. Серед його вихованців – Володимир Суржик – багаторазовий чемпіон світу з спортивних багатоборств, заслужений майстер спорту України, Максим Деревянко – майстер спорту України міжнародного класу, Сергій Садівський – майстер спорту України, володар кубку, чемпіон України, Нікіта Тертишний – переможець кубку світу з кікбоксингу.

За 13 років роботи виховав близько 200 спортсменів.

– Діти всі талановиті, але для кожного треба свій підхід. Одразу сказати, що це майбутній чемпіон так одразу і не можна. Спорт і багатоборство загартовують характер дитини. Після проходження підготовки вони можуть себе безпечніше почувати, вільно рухатися і взагалі бути здоровішими, – говорить тренер.

Та для найбільш затятих він називає досить умовні цифри успіху: років вісім потрібно, щоб вийти на міжнародний рівень і змагатися за право бути найкращим. Саме за цей час багатоборець набуває майстерності та досвіду достатнього для того, щоб відкрити для себе світ великого спорту.

– Для того, щоб досягти успіхів, і не обов’язково тільки в багатоборстві, треба сфокусуватися на цьому: поставити ціль і йти до неї, не звертаючи із цього шляху, – радить Олексій.

Наостанок Олексій Кравченко з посмішкою відповідає на питання «чому Олександрія?»:

– Це моє місто, у якому почуваюся вільно. І я роблю тут справу, яку люблю, – каже Майстер