QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Міський голова про тарифи на тепло та підтримку КП «Теплокомуненерго»

Ціна на газ і тарифи на тепло у новому опалювальному сезоні – відповідні питання були обговорені на засіданні виконавчого комітету, що пройшло 1 жовтня.
Міський голова Сергій Кузьменко зазначив: «Я працював на засіданнях Асоціації міст України, на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові. На офіційних зустрічах піднімається тема про те, як Україна, керівництво міст і Уряд мають реагувати на ті виклики, які сьогодні є у світі. Всі ми знаємо, що Росія розв’язала економічну війну. Вартість природного газу уже сягає більше тисячі доларів. Це означає, що сьогодні ринкова ціна складає 30 тисяч гривень за тисячу кубометрів газу. Звичайно, ми повинні давати відповідь на те, як пройде опалювальний сезон в Україні, у місті Олександрії і хочу наголосити, що в результаті таких важких перемовин, консультацій, все ж таки було знайдено рішення. Тарифи на тепло у цьому опалювальному сезоні збільшуватися не будуть – це хороша новина».
За словами міського голови, Уряд взяв на себе відповідальність і знайшов шляхи врегулювання цю ситуації, використовуючи механізми: ціни природнього газу, за якою він був закуплений раніше; покриття різниці в тарифах, що була накопичена у попередньому опалювальному сезоні і на законодавчому рівні очікуване збільшення надходжень для місцевих громад.
«Три механізми будуть задіяні для того, щоб олександрійці мали можливість сплатити за тепло, яке вони будуть отримувати. Ми як влада Олександрії виконуємо свою роботу – провели переговори з обленерго та облгазом. Також, аби опалювальний сезон розпочався вчасно, ми маємо підтримати КП «Теплокомуненерго» та будемо пропонувати виділити 3 млн грн із місцевого бюджету, щоб підприємство мало можливість заплатити за електроенергію і транспортування газу. Ми всі завдання виконуємо і маємо сподівання, що всі домовленості у підписаному меморандумі дадуть можливість країні і нашому місту спокійно пройти опалювальний сезон», – підсумував Сергій Кузьменко.