QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Новий рентген-апарат готовий до експлуатації

5 травня міський голова Сергій Кузьменко разом зі своїм першим заступником Юрієм Гугленком і головою обласної комісії з питань бюджету, фінансів та інвестицій Сергієм Коваленком відвідали центральну міську лікарню, де оглянули капітально відремонтоване відділення променевої діагностики: рентген-кабінет та коридор для очікування.
Тут вже встановили та налаштували сучасний рентген-апарат – цифровий рентгенодіагностичний комплекс Moviplan 800 виробництва Італія. Переваги даної системи очевидні, адже дозволяють зменшити дози випромінювання, що отримують пацієнти під час діагностичних процедур та скоротити час очікування результатів до декількох хвилин.
«Наше завдання залишається незмінним, – підкреслив Сергій Кузьменко, коментуючи свій візит до відділення променевої діагностики, – це допомога лікарю, ефективна боротьба з тими викликами, що є сьогодні, і в першу чергу, з коронавірусом».
Зауважимо, рентгенодіагностичний комплекс придбали наприкінці минулого року за рахунок коштів державної субвенції. Його вартість становить близько 4,9 млн грн. Попередній рентген-апарат використовувався майже 40 років, тож термін його експлуатації вже повністю вичерпано. На ремонтні роботи кабінету та коридору рішенням міської ради були виділені кошти з міського бюджету та власне міської лікарні у сумі 321,6 тис грн.

Більше фото за посиланням:

https://www.facebook.com/olexrada.kr/photos/pcb.178553054139330/178552930806009/