QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Огляд-конкурс «Кращий благоустрій приватної садиби» пройде з 1 травня по 1 липня

З метою поліпшення благоустрою міста, належного утримання житлового фонду та враховуючи створення Олександрійської територіальної громади та зміни у депутатському корпусі, 2 квітня на сесії міської ради започатковано проведення щорічного-огляду конкурсу «Кращий благоустрій приватної садиби» Олександрійської територіальної громади.
Депутати затвердили положення про проведення відповідного конкурсу та затвердити склад комісії.
Огляд-конкурс на кращу садибу проводиться з 1 травня по 1 липня. Його завдання полягають у підтримці ініціативи органів самоорганізації населення в питаннях реалізації завдань культурного і соціального розвитку міста, селища та сіл, благоустрою прибудинкових територій та залученню мешканців до збереження чистоти і належного стану дворів.
Переможців конкурсу визначає спеціальна комісія у складі представників органів самоорганізації населення, громадськості та посадових осіб місцевого самоврядування.
Оцінювання садиб здійснюється за основними критеріями: охайний вигляд фасаду будинку і двору; оригінальність оформлення садиби; наявність номерного знаку і таблички; наявність оригінальних зелених насаджень; освітлення дворової території; утримання паркану та прилеглої до садиби території в належному стані; наявність договору на вивезення твердих побутових відходів; стан малих архітектурних форм, мостіння тротуарів, внутрішньодворових проїздів, покриття дитячих і господарських майданчиків; наявність зон тихого відпочинку; співпраця з квартальним комітетом, старостою селища, сіл тощо.
Нагородження переможців щорічного огляду-конкурсу відбудеться на урочистостях з нагоди відзначення Дня незалежності України.
Жителі приватного сектору Олександрійської територіальної громади, які бажають взяти участь у конкурсі, можуть подати заяву, погоджену головою квартального комітету, картку учасника конкурсу в управління забезпечення діяльності міської ради (каб. 315) до 1 липня. Довідкова інформація за телефоном: (05235) 7-22-75.