QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Усі школи Олександрійської громади працюватимуть у звичайному режимі

1 жовтня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
На початку міський голова Сергій Кузьменко зазначив, що 22 вересня на останньому засіданні комісії, враховуючи активний темп вакцинації педагогів, було ухвалено рішення про відтермінування до 4 жовтня переходу закладів освіти на дистанційне навчання.
«Впродовж останнього тижня вчителі, вихователі дитячих садків виявили громадянську позицію та показали приклад того, що треба дбати про своє здоров’я і про здоров’я суспільства. Практично в усіх школах показник вакцинації сягнув позначки, вищої 80%. Вважаючи, що цей досвід дав позитивний результат, ми повинні ухвалити рішення, відповідно до якого заклади будуть працювати у форматі, передбаченому Кабміном і державою у надзвичайній ситуації», – зазначив міський голова.
Тож сьогодні комісія розглянула питання про внесення змін до обмежувальних протиепідемічних заходів, стан вакцинації населення та працівників соціальної сфери з метою запобігання поширенню COVID-19 на території Олександрійської громади.
Начальник управління охорони здоров’я Тамара Сакара доповіла про захворюваності на коронавірус та стан вакцинації населення. Вона поінформувала, що в середньому кожного дня робиться близько 100 ПЛР-тестів та підтверджується від 6 до 26 випадків захворювання на коронавірус. Із початку року у медзакладах міста проліковано 2016 хворих та 16 осіб зі штамом Дельта. Як зазначила Тамара Сакара люди, що хворіють на COVID-19, не вакциновані. Також спостерігається збільшення випадків захворювань на пневмонію.
Стосовно вакцинації населення, то на сьогодні проти коронавірусної інфекції щеплено майже 14 тисяч населення міста Олександрії. Для вакцинації доступні вакцини CoronaVac, AstraZeneca, Pfizer, якими можна щепитися у медзакладах і центрі вакцинації безкоштовно.
У свою чергу, начальник управління освіти Олександр Авраменко поінформував присутніх про стан вакцинації у навчальних закладах. Він зазначив, що за останні 10 днів була проведена масштабна роз’яснювальна робота, у результаті якої кількість вакцинованих працівників по школах сягнула 85%. У закладах позашкільної освіти рівень вакцинації становить 83%, що дозволяє працювати у звичайному режимі. У дитячих садках перетнули межу 70%, але згідно з Постановою Кабінету Міністрів дошкільні заклади мають право працювати.
Тож враховуючи досягнення встановленого Кабміном рівня вакцинації, комісія прийняла рішення внести зміни до обмежувальних протиепідемічних заходів, якими передбачається відвідування закладів загальної середньої освіти, в яких не менш як 80% працівників мають документ до підтверджує проходження курсу вакцинації.
Тому усі школи, позашкільні заклади і дитячі садочки Олександрійської громади продовжують працювати у звичайному режимі.

Із протоколом засідання можна ознайомитись за посиланням: https://olexrada.gov.ua/doc/covid/protocol_14_2021.pdf