QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрію відвідав фахівець Агентства ООН у справах біженців

13 квітня Олександрію з робочим візитом відвідав фахівець із питань житла Агентства ООН у справах біженців Сайфуллах Мехрабі.
Він займається моніторингом потенційних і уже задіяних приміщень, в яких приймають внутрішньо переміщених людей, оскільки ООН може надавати допомогу в облаштуванні місць для поселення таких громадян.
Міський голова Сергій Кузьменко зустрівся із Сайфуллахом Мехрабі та поінформував фахівця про стан розселення у нашому місті жителів інших територій.
Після обговорення житлового питання представник ООН у супроводі заступниці міського голови Ірини Чемерис оглянув приміщення та умови, які на сьогодні забезпечила міська влада у закладах для переселенців.
На сьогодні в Олександрії офіційно зареєстровано 4,2 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Із них 500 чоловік, що залишилися на тривалий час в нашому місті, проживають у приміщеннях комунальної власності. Щодня, проїжджаючи через Олександрію, у місті зупиняються перепочити близько 200 чоловік.
Питання житла на сьогодні є актуальним, оскільки західні області вже переповнені і не в змозі приймати внутрішньо переміщених осіб. Тому більша частина людей тепер залишається в центральній Україні, в тому числі, й в Олександрії.
За результатами зустрічі із фахівцем з питань житла Сайфуллахом Мехрабі, міській владі необхідно підготувати пакет пропозицій щодо облаштування місць для подальшого розміщення переселенців.