QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Які проблемні питання вирішуватимуть депутати, що представляють інтереси олександрійців в обласній раді

29 грудня відбулася міжфракційна нарада депутатів, які представляють Олександрійський виборчий округ в обласній раді, за участю голови бюджетної комісії обласної ради Сергія Коваленка та міського голови Олександрії Сергія Кузьменка.
Робочу зустріч запланували з керівниками медичних закладів обласного підпорядкування. Мова йде про такі установи, як шкірвен-, нарко-, туб-, онкодиспансери та психіатричну лікарню. Головною метою зібрання було ознайомитися із перспективами роботи лікувальних закладів на наступний рік, їхнім фінансуванням та можливістю якісного надання послуг громаді міста і всього району.
На початку Сергій Кузьменко зазначив, що в обласній раді місто Олександрія представлена потужним складом різних політичних сил, які представляють інтереси своїх виборців. «Зараз на Олександрію немає коштів у територіальному дорожньому фонді області на 2021 рік. Нема проектів Олександрії й серед тих, що реалізуються за рахунок державної субвенції на соціально-економічний розвиток територій. І ще – проєктів Олександрії немає і в державному фонді регіонального розвитку. Ми не маємо права допустити, щоб у нас не будувалися дороги або щоб у нас були проблеми із медичними закладами, а для цього нам потрібно працювати єдиною командою і залишити партійні прапори на стінах своїх офісів», – зазначив міський голова. Тож Сергій Кузьменко звернувся до всіх депутатів, які представляють інтереси олександрійців в обласній раді, і до керівників медичних установ із проханням докласти максимум зусиль, щоб реалізувати всі ті справи, які заплановані на 2021 рік.
У ході наради керівники частини обласних диспансерів запевнили присутніх у тому, що при збережені теперішнього рівня фінансування, згідно договорів з НСЗУ, фінансів має вистачити на заробітну плату працівникам цих медичних підприємств.
Дещо гірша ситуація складається навколо тубдиспансеру та психіатричної лікарні, які змушені скорочувати ставки і обмежувати надання послуг, щоб забезпечити функціонування медичних установ у цілому та стаціонарів зокрема.
У разі зменшення НСЗУ фінансування Програми медичних гарантій на перший квартал 2021 року до 39,7% від потреби, всі медичні заклади обласного рівня потребуватимуть додаткових коштів обласного бюджету для продовження свого існування.
Тому олександрійська влада буде звертатися до Кіровоградської обласної державної адміністрації та Кіровоградської обласної ради з проханням виділити додаткові кошти на повноцінну діяльність сфери охорони здоров’я Олександрійського району.
Окрім того, Сергій Кузьменко дав доручення своєму заступнику Ірині Чемерис провести додаткові зустрічі із керівниками медичних закладів та уточнити перелік потреб даних підприємств для визначення необхідної додаткової суми коштів обласного бюджету.