QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійські школи отримали гаджети для освітніх просторів від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

56 хромбуків та 56 планшетів на суму в близько 1 млн грн отримало міське управління освіти з метою облаштування освітніх просторів для дітей з категорії вимушених переселенців.

12 квітня гаджети передали керівникам загальноосвітніх навчальних закладів. До наборів також ввійшла гарнітура, сумки для збереження техніки та захисні чохли. Усе це розмістять в аудиторіях та бібліотеках шкіл. Діти-переселенці, які навчаються в олександрійських ліцеях та гімназіях, зможуть приходити сюди і користуватися доступним інтернетом, навчатися онлайн, виконувати домашні завдання тощо.

Розподіляли хромбуки і планшети пропорційно: в залежності від кількості дітей ВПО, що відвідують конкретну школу. Загалом, на сьогодні в 15 закладах загальної середньої освіти громади навчається трохи більше, ніж 400 дітей, що мають статус «вимушено переміщених осіб».

 «У першу чергу ця підтримка розрахована на дітей-переселенців, які не мають в себе дома можливості користуватися мультимедійними засобами для навчання. Тобто вони в будь-який момент можуть підійти до закладу, де навчаються, і використовувати ці гаджети для подальшого навчання» – розповів начальник управління освіти Олександр Авраменко.

Хромбуки і планшети надані Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в межах кампанії «Спільно до навчання» за фінансової підтримки Європейського союзу та Уряду Кореї.