QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Олександрійських машинобудівників привітали із професійним святом

Традиційно, в четверту неділю вересня, відзначатиметься День машинобудівника.

Напередодні, 22 вересня, міський голова Сергій Кузьменко привітав представників машинобудівної галузі з професійним святом.

– Дякую, що незважаючи на складні часи, тримаєте трудовий фронт у нашому місті, підтримуєте олександрійців, даєте робочі місця, допомагаєте Збройним Силам України, ремонтуєте техніку для армії, надаєте всебічну допомогу нашим захисникам. Знаю, що зараз непросто, але вірю, що Олександрія – це місто машинобудівників, вірю, що ми вміємо робити великі речі, що в нас є потенціал, є інженери, менеджери, які здатні робити вагомі справи. Віримо в те, що машинобудівники, які сьогодні на передовій, повернуться здоровими до своїх домівок, до робочих місць і продовжать працювати, розбудовуючи наше місто. А керівникам і працівникам бажаю не зупинятися на досягнутому, знаходити нові можливості для розвитку машинобудування та втілення нових проєктів, – зазначив Сергій Кузьменко.

Машинобудівна галузь Олександрійської громади на сьогодні є провідною і представлена розвиненим машинобудівним комплексом підприємств.

Із 48 промислових підприємств облікового кола 28 є машинобудівними.

Машинобудівна галузь – це понад 1250 працівників. Сума податку з доходів фізичних осіб, яка щороку надходить до місцевого бюджету, становить близько 20 мільйонів гривень.

Високоякісна продукція машинобудівників Олександрійщини, виготовлена із застосуванням провідних сучасних технологій, має попит не лише на українському, а й на закордонних ринках.

Крім того, підприємства машинобудівного комплексу беруть активну участь у ремонті техніки для ЗСУ та виконанні оборонних замовлень, що є важливим внеском для майбутньої перемоги України.

За вагомий внесок у забезпечення виконання виробничих завдань, високий професіоналізм та з нагоди свята керівникам та працівникам машинобудівних підприємств вручили Подяки міського голови.