QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Разом з бібліотеками – країнами Європи

Бібліотеки Олександрійської централізованої бібліотечної системи продовжують проведення заходів в рамках реалізації Стратегії комунікацій у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки, схваленої урядом України.
Бібліотекарі, знайомлячи користувачів з країнами Європи, розширюють знання користувачів про важливість європейського об’єднання, підкреслюють приналежність України до європейської сім’ї народів, надають цікаву інформацію про культуру, літературу та побут європейських країн, виховують повагу до інших народів.
1 листопада свiтова спільнота вiдзначала День заснування Європейського Союзу.
Багато цікавого та загадкового, що таїть в собі Європа, побачили та почули маленькі читачі в бібліотеці-філії №3 для дітей саме в цей день.
Діти поринули у світ сьогодення країн Європейського Союзу, знайомилися з традиціями та обрядами, милувалися чудовими краєвидами та разом шукали відповіді на запитання шанс-вікторини «Європа і ти».
Брошури «Європа-Гра», «Тремоло та його європейська місія», «Відкрий для себе Європу» також значно розширили знання дітей про Європейські країни.
Для користувачів центральної міської бібліотеки для дітей проведено storytime «Євросоюз без таємниць». Юним мандрівникам було запропоновано відвідати різноманітні цікаві країни Європи. Бібліотекар розповіла дітям про історію створення єдиного добровільного Союзу європейських країн, про традиції і звичаї європейців.
Гортаючи кольорові сторінки книг з куточка «ЄС на книжковій полиці», отриманого в рамках проєкту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні», діти перевірили свої знання і закріпили їх на практиці – в ході експрес-вікторини «Що я знаю про Європу».
Відеомандрівка «Найвизначніші пам’ятки європейських столиць» та знайомство з літературою даної теми додали учасникам бібліотечного storytime позитивного настрою.
Бібліотекарі філії №10 завітали до учнів 4-А класу ЗНЗ №10 та залучили їх до інтелектуального круїзу країнами Європи. Віртуально подорожуючи, діти дізналися не тільки про те, коли ЄС святкує день народження, а й про те, як запеклі вороги стали країнами-союзниками, чому у Євросоюзу немає Конституції та яким чином виник євро.
Також бібліотекар ознайомила дітей з книгою-вікториною «Європа для дітей: Тремоло та його європейська місія», яка захопила їх цікавими пригодами.
З нагоди відзначення Дня народження Європейського Союзу в центральній міській бібліотеці відбулося цікаве заняття гуртка з 3D-моделювання, присвячене виготовленню символіки ЄС.
На початку зустрічі бібліотекар розповіла дітям про свято та навела багато цікавих фактів про Європейський Союз та відносини з Україною. Далі діти із великим задоволенням приступили до роботи 3D-ручкою і за допомогою трафарету хлопці та дівчата виготовили прапори ЄС і України та їх символіку.