QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Виконавчий комітет розглянув низку важливих питань для життєдіяльності громади

27 січня міський голова Сергій Кузьменко провів засідання виконавчого комітету.
Присутні розглянули і запропонували на затвердження міський раді низку програм Олександрійської громади та інших документів: програму розвитку освіти до 2027 року; розвитку креативних індустрій на 2022-2024 роки; компенсаційних виплат перевізникам за пільгове перевезення окремих категорій громадян; а також у новій редакції положення про управління справами Олександрійської міської ради та положення про службу у справах дітей.
З метою популяризації духовної спадщини видатного олександрійця, славіста, філософа, літературознавця Дмитра Чижевського, виконавчий комітет затвердив Концепцію функціонування відділу музейного центру «Будинок Дмитра Чижевського», а також робочий план на 2022-2024 роки. Відділ «Будинок Дмитра Чижевського» проводитиме семінари-практикуми, конференції, виставки, а також науково-просвітницьку роботу шляхом участі у науково-практичних конференціях різних рівнів. Робота відділу також передбачає оглядові і тематичні екскурсії, роботу школи юних екскурсоводів, лабораторії юних дослідників, діяльність яких направлена на дослідження та ознайомлення із життєвим і творчим шляхом Дмитра Чижевського.
Перейшовши до питань соціального захисту, присутні затвердили оновлений склад координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і протидії торгівлі людьми у зв’язку з кадровими змінами.
Для нарахування компенсації перевізникам за пільгові перевезення, виконком затвердив результати обстеження маршрутів і перерахунок кількості пасажирів пільгових категорій. За підсумками обстежень підраховано, що за один день у міському автобусному транспорті безкоштовно перевозиться 5459 пільговиків.
Враховуючи протокол засідання комісії з питань топоніміки, охорони культурної спадщини та місцевої символіки, присутні запропонували депутатському корпусу утворити новий топонімічний об’єкт – сквер Тараса Шевченка, перейменувати Дніпропетровське шосе на Дніпровське шосе та надав дозвіл на оновлення дизайну меморіальних дошок Гнату Юрі та В’ячеславу Чорноволу, що знаходяться на фасаді Олександрійського театру.
Своїм рішенням виконавчий комітет затвердив план основних заходів цивільного захисту Олександрійської територіальної громади на 2022 рік – січень 2023 року.
З метою оперативної ліквідації наслідків зимової негоди КП «Чисте місто» виділено 500 літрів дизельного пального та 200 літрів бензину з міського запасу паливно-мастильних матеріалів.
На засіданні присутні розглянули бюджетне питання. Депутатам запропоновували збільшити доходи і видатки місцевого кошторису на суму 46,7 млн грн за рахунок надходження 45 млн грн державної субвенції на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг та 1,7 млн грн з бюджету Попельнастівської громади на утримання медичних закладів, що знаходяться на її території.
Також виконавчий комітет розглянув ряд земельних питань, серед яких, відведення земельних ділянок у власті у межах безоплатної приватизації, оренду ділянок, тимчасове користування на умовах особистого строкового сервітуту тощо.