QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

Як оформити матеріальну допомогу на облаштування місць поховання загиблих захисників

Щоб отримати одноразову матеріальну допомогу в розмірі 35 тисяч гривень на облаштування місць поховань загиблих захисників та захисниць України членам сімей необхідно звернутися до управління соціального захисту населення. Мова йде про загиблих військових, які віддали життя безпосередньо під час виконання бойового обов’язку та брали безпосередню участь у здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії після 24 лютого 2022 року.

Для оформлення допомоги до управління особисто подають заяву (у довільній формі) та додаються такі документи:

– копія документа, що посвідчує особу громадянина України;

– копія ідентифікаційного коду;

–  копія свідоцтва про смерть військового,

– повідомлення про його загибель,

– копія документа, що підтверджує безпосередню участь захисника в бойових діях;

– банківські реквізити заявника та інші, визначені Порядком, папери.

Заявник має право подати заявку не раніше, ніж через 6 місяців після здійснення поховання та не пізніше, ніж через 2 роки.

Розраховувати на компенсацію можуть не лише жителі Олександрійської громади, а й вимушені переселенці, якщо вони офіційно зареєстровані як ВПО й проживають в громаді.

У разі, якщо останнім місцем реєстрації проживання загиблого воїна була Олександрійська громада, члени родини, які зареєстровані в іншому населеному пункті, теж мають право на виплату одноразової матеріальної допомоги.

Родини, які вже встановили надгробну плиту за власні кошти, одноразова матеріальна допомога надається на підставі документів підтверджуючих факт встановлення (оплату послуг) надгробної плити.

Додаткову інформацію про необхідні документи, умови надання матеріальної допомоги та підстави відмови можна отримати в управлінні соціального захисту населення за адресою: вулиця Шевченка, 109.

Або подзвонивши на номер гарячої лінії для ветеранів та ветеранок, їхніх сімей, а також родин загиблих чи померлих захисників і захисниць України – (073) 525-01-01.

Як нещодавно повідомив міський голова Сергій Кузьменко, у червні депутати виділили 2,4 мільйона гривень на облаштування пам’ятників загиблим захисникам. Після цього на черговому засіданні виконавчого комітету присутні затвердили Порядок надання одноразової матеріальної допомоги, що і дозволило розпочати оформлення потрібних виплат.