QR Code
https://olexrada.gov.ua
phone_iphone

В Олександрії відкрився фестиваль гладіолусів «Скіфська веселка»

4 серпня у бібліотеці для юнацтва відкрилась VІ Всеукраїнська виставка-фестиваль гладіолусів «Скіфська веселка». Вона проходить за ініціативи громадської організації «Гладіолуси без кордонів» та за підтримки міської ради.

Захід, що збирає гладіолусоводів з різних куточків країни, став уже традиційним для Олександрії.

– Приємно, що Олександрія уже в шостий раз стає тим містом, де проходить яскравий фестиваль гладіолусів. У такий складний час як сьогодні, дуже важливо, що ви знайшли час і бажання привезти «Скіфську веселку» і палітру емоцій до Олександрії. Нехай квітне кожна ваша садиба і вся наша Україна!, – звернулася до присутніх заступниця міського голови Ірина Чемерис.

Від імені міського голови Сергій Кузьменка вона висловила вдячність організаторам заходу, селекціонерам, науковцям та вручила подяки усім учасникам, які представили свої гладіолуси на фестивалі.

Також під час церемонії офіційного відкриття виступили вчений-агроном, організатор виставки – Ігор Гречаний, кандидат фізико-математичних наук, голова ГО «Гладіолуси без кордонів» Ольга Дивляш та кандидат біологічних наук – Владислава Патока.

Цього року у фестивалі взяли участь 19 учасників з Київської, Черкаської та Кіровоградської областей, які представили близько 300 різних за кольорами і розмірами сортів гладіолусів.

Гості та жителі міста оглядають квіти, знайомляться з різними видами гладіолусів, пропонують назви для нових сортів та фотографуються на згадку.

Фестиваль гладіолусів цього року несе й благодійну мету. Завтра усі охочі зможуть придбати зрізані гладіолуси, представлені на виставці, а також розмальовані квітковими мотивами бойові гільзи. Кошти від продажу передадуть координаційному центру волонтерів.

Виставка квітів діятиме 5 серпня – з 10:00 до 17:00 години. Вхід вільний.